top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Microsoft все още губят пари при продажбата на Xbox конзоли

Години след началото на новото поколение конзоли Microsoft все още продава Xbox Series X | S конзоли на загуба.

 
xbox series x
 

Шефът на Microsoft Фил Спенсър повтори дългосрочния план на Microsoft за продажбите на Xbox в скорошно интервю за Wall Street Journal:

Конзолите се развиха до бизнес модел, много по-различен от телефоните. Конзолите всъщност се продават на загуба на пазара, така че когато някой отиде и купи Xbox от местния търговец на дребно, ние субсидираме тази покупка някъде между 100 и 200 долара, с очакването, че ще възстановим тази инвестиция с течение на времето чрез продажбата на аксесоари и игри.

, сподели той.


В миналото конзолите са се продавали за по-малко, отколкото всъщност струва производството и разпространението им. Sony продаваше PS4 на загуба, например, и по време на своите коментари на фона на делото Epic срещу Apple, Microsoft призна, че никога не е печелила от продажбата на конзола. Най-новата гама хардуер обаче малко се отклони от тази тенденция.

Nintendo декларира от самото начало, че няма да продава Nintendo Switch на загуба. Sony потвърди, че базовата цена на PS5 е печеливша сама по себе си. Въпреки това, дигиталното издание на PS5 все още губи пари предварително и разчита на вида възстановена инвестиция, която спомена Спенсър. Скъпите контролери DualSense Edge и Elite Series 2, например, са позиционирани като периферни устройства, които възстановяват печалбата.


Не е ясно точно колко пари губи Microsoft от продажбата на всяка конзола Xbox Series X и S по региони, нито знаем как се сравняват тези цифри между двата модела, но е интересно да се види, че компанията продължава да поема значителни загуби, за да поддържа ниски цени.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

44 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page