top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Oфициално: Microsoft спира всички продажби в Русия

Microsoft спря продажбите на "нови" продукти и услуги в Русия в подкрепа на продължаващите санкции срещу страната след атаката срещу Украйна.

 
Microsoft Russia
 

Президентът на компанията Brad Smith обяви решението в публикация в блога, само два дни след като украинският вицепремиер Михайло Федоров призова PlayStation и Xbox да забранят временно всички руски акаунти.


„Днес обявяваме, че ще спрем всички нови продажби на продукти и услуги на Microsoft в Русия“, пише Smith, подчертавайки позицията на компанията относно „това неоправдано, непровокирано и незаконно нахлуване от страна на Русия“.


Освен това Microsoft казва, че „спира много аспекти на нашия бизнес в Русия“ и „работи в крачка с правителствата на Съединените щати, Европейския съюз и Обединеното кралство“.


В момента не е ясно какви други бизнес „аспекти“ спира Microsoft, нито знаем до каква степен това решение ще засегне операциите на Xbox в Русия. Изявлението на компанията уточнява „нови продажби“, така че докато руснаците няма да могат да купуват новият Xbox Series X от официални източници, например, кога и как руският достъп до услуги като Xbox Live или Xbox Game Pass ще е спрян, не е ясно.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page