top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Minecraft има нов полезен образователен режим

Съвместно с Агенцията по околна среда на Обединеното кралство, Microsoft пусна нов режим за Minecraft: Education Edition. Известен като „Rivercraft“, режимът е предназначен да научи учениците за въздействието на наводненията, предизвикани от изменението на климата, върху местните общности.

 
Minecraft
 

RiverCraft се фокусира върху схемата за защита от наводнения на стойност £54,7 милиона, която в момента се изгражда в Престън, комбинация от наводнени стени, стъклени панели и насипи, предназначени да намалят риска от наводнения за почти 5000 жилища в района.


Режимът съдържа три различни игри, всяка от които се фокусира върху различна област на справяне с наводненията, предизвикани от изменението на климата. „Управление на наводнения“ кара играчите да изграждат своя собствена версия на защитата от наводнения на Престън, преди да наводнят района, за да измерят успеха си. „Превенция на наводнения“ кара играчите да изследват как хората могат да помогнат за облекчаване на изменението на климата. И накрая, „Нашата местна среда“ включва провеждане на екологично проучване по време на игра за локализиране и записване на местни видове диви животни.


Режимът е създаден от името на Агенцията по околна среда от BlockBuilders, базирана в Брайтън компания, която е специализирана в изграждането на светове в Minecraft за образователни цели.


Получихме 3D данните на Preston, които са свободно достъпни онлайн, и ги превърнахме в свят на Minecraft. Но тези данни създават общи сгради, така че събрахме екранни снимки и изображения на Престън и добавихме детайли към структурите, за да реалистични, както в реалният живот.

, каза Меган Леки, съосновател на Blockbuilders, пред Microsoft.


Наводненията са нарастващ проблем в Престън и по-широкия окръг Ланкашър, като тежки наводнения се случиха през 2015 и 2020 г. Предишното наводнение засегна 2500 домове и причини щети, оценени на £1,3 млрд.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

55 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page