top of page

Най-интересното от света на електронните спортове за 08.09.2022

1. Голяма новина! МОК обсъжда включване на електронните спортове в олимпийското семейство, целта е Париж 2024

esports

Международният олимпийски комитет (МОК) обсъжда интегрирането на електронни спортове за Париж 2024, заяви за ТАСС президентът на Руската федерация по компютърни спортове Дмитри Смит.

"Електронните спортове си пробиват бавно път в олимпийското семейство. Те са част Азиатските игри вече седем години и бяха неофициална дисциплина в Токио. МОК в момента дискутира възможността киберспортовете да станат част от следващата Олимпиада в Париж", заяви Смит по време на Източния икономически форум във Владивосток.

"Това е съвсем логично, тъй като интересът към електронните спортове расте. До момента обаче те не представляваха особен интерес за МОК".

През май френският президент Еманюел Макрон заяви, че Париж 2024 може да даде "исторически шанс" на новата дисциплина.

 

2. Франция ще е домакин на първия Мейджър за 2023 година!

esports

Преди минути се появи информация, че Париж ще посрещне най-добрите отбори в света на CounterStrike. Турнирът, който трябва да се проведе в периода 8-21 май, ще бъде организиран от BLAST.

Това са поредни добри новини за френските фенове, след като по-рано днес стана ясно, че именно на олимпиадата в Париж ще можем да видим електронните спортове да се присъединят към голямото олимпийско семейство.

 

3. Звезда на Fnatic вярва крайния успех!

esports

Една от звездите на Fnatic Марек "Humanoid" Бразда бе безкрайно уверен в крайния успех на тима по време на LEC.


"Отборът на Rogue изглежда слаб в този момент. Би трябвало да успеем да победим. Никой не знае, но прогнозирам, че ще спечелим", започна той.... Вижте повече

 

4. Труден старт за Astralis Fe на старта на ESL Impact.


esports

Йоана "Joanana" Влайкова и съотборничките й не успяха да зарадват феновете и организацията си в дебютния си мач от най-силния женски турнир.


Нашето момиче и компания се бориха достойно, но загубиха с 0:2 (12-16, 14-16) в откриващия мач от група B на турнира срещу геймърките от BIG CLAN EQUIPA, като въпреки резултата срещата бе изключително близка, но за жалост Astralis не успя да вземе най-ключовите рундове.


Източник: eSports Bulgaria


12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page