top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴵ

Най-популярната социална VR игра в света е в смут

VRChat забрани всички направени от потребителя модове само с еднодневно предизвестие, оставяйки много играчи да се чувстват ядосани и предадени от компанията заради промените.

 
 

VRChat си имат страхотни проблеми в момента. В понеделник силно популярната социална игра за виртуална реалност обяви, че следващата актуализация ще приложи технологията на Epic Games's Easy Anti-Cheat (EAC), което ще подтикне към незабавно напускане от страна на голяма част от своята база играчи. Тази актуализация пристигна във вторник, а оттогава VRChat се бори да отговори на нарастващите недоволни отзиви сред най-отдадените си играчи, някои от които отменят абонаментите си за премии и заплашват да напуснат за други игри.

VRChat, за тези, които не са имали привилегията да играят в такова нещо, което може да бъде най-добрият представител за виртуална реалност, е игра, където всичко може да се случи. Целта е да се срещнете с други хора, но тъй като играта ви позволява да качвате персонализирано съдържание, да сте социални в рамките на VRChat може да се почувствате като в дигитален рай. Може да отидеш на парти, където Мики Маус и Спондж Боб танцуват, или да видиш колаборация между твои любими герои в нестандартна обстановка. VRChat наподобява в момента разработващия се Metaverse, като версията на VRChat е много по забавна и нестандартна. VRChat винаги е имал пряка връзка с модове, които официално са против условията за ползване в играта. Миналата година тя стигна до там, че запорира сметките на редица високо профилни разработчици на модове за известно време. Но много играчи продължиха да използват модове по широк спектър от причини. Това доведе до неизказвана култура на "не питай, не казвай"; потребителите на mod по принцип биха могли да избегнат забрани, освен ако не парадират с ъпгрейдите си или по друг начин не са хванали вниманието на модераторите. С две думи - нещата си станаха инкогнито.


Нещо повече, често пъти неофициалните модове са били единственото средство, чрез което да получите достъп до определени функции, вариращи от поддръжка на екзотичен хардуер като напреднали тракери и мрежови секс играчки до справяне с опасения за достъпност като кавички и text-to-speech. Също така популярни бяха модове, които се опитаха да предпазят от злонамерени "крашващи играта" аватари, модове, които помогнаха за увеличаване на кадрите в прословуто мудната, базирана на Unity игра, и модове, които позволиха търсене на аватар, основна привидна функция, която във VRChat все още липсва. Това ли ще е края на VRChat или най-сетне ще се осъзнаят спрямо базата им играчи и ще направят компромис в забраните - предстои да разберем.

 

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
84 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page