top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nacon придобива Daedalic Entertainment за 60 милиона долара

Придобиванията в индустрията за видеоигри доминират през 2022 г. и ето още едно, макар и по-малко разтърсващо от покупката на Activision Blizzard от Microsoft.

 
Nacon Daedalic Entertainment
 

Френският издател Nacon обяви, че ще придобие Daedalic Entertainment. Германският издател и разработчик е може би най-известен с поредицата Deponia и предстоящата Lord of the Rings: Gollum, но също така е публикувала редица игри, като Shadow Tactics: Blades of the Shogun и Felix the Reaper.


Сделката е на стойност 53 милиона евро (около 60 милиона долара) и идва след вече съществуваща връзка, като Nacon вече отговори за публикуването на „Lord of the Rings: Gollum“. Според съобщението на Nacon, настоящият лидерски екип на Daedalic – главен изпълнителен директор Carsten Fichtelmann и главен оперативен директор Stephan Harms – ще „продължат да управляват компанията с висока степен на автономия в разработването и публикуването“.

Въпреки това, съгласно споразумението Nacon в ще придобие "100% от акционерния капитал и правата върху Daedalic Entertainment", така че Nacon по същество ще има последната дума за движенията на Daedalic. Очаква се завършването на покупката да стане по-късно тази година.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page