top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Netflix ще създава видео игри

За първи път тази информация се появи през май, но тогава беше само непотвърден слух. Сега Bloomberg ни предоставя още информация за амбициозния проект на стрийминг платформата.


Netlix VIdeo Games

Изглежда, че Netflix има намерението да имплементира видео игри в абонаментна услуга по някое време през следващите дванайсет месеца. Компанията е наела Майк Верду, който е бивш служител на EA и Facebook/Oculus. Сега той ще заема позицията "вицепрезидент в разработването на видео игри". Това показва, че Netlix има желанието да създава собствени игри, отколкото да купува лиценз за други. Лично ние не бихме се изненадали и двата варианта да се случат.


Добрата новина е, че Netlix няма намерението да таксува допълнително за новата екстра, но няма да се учудим ако в бъдеще не увеличат сумата, която ще трябва да заплащаме. Доста интересно решение от страна на стрийминг компанията да се насочи към света на гейминга. Може би черпят вдъхновение от успеха на Xbox Game Pass, но дали ще успеят да се конкурират с абонаментната услуга на Microsoft? Дали ще успеят да представят качествени заглавия? Това ще е много трудна задача, определено. А и надали ще успеят да създават качествени проекти като God of War или The Last of Us на Sony. Но да не правим крайни заключения и нека дадем шанс на Netflix.

207 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page