top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Microsoft ще пускат на пазара поне по една собствена игра всяко тримесечие

Microsoft се ангажира да пуска поне една нова собствена (first-party) игра в Game Pass всяко тримесечие.

 
New Xbox Game Every 3 Months
 

Благодарение отчасти на придобиването на ZeniMax/Bethesda и усилията, направени за ускоряване на други вътрешни разработки чрез изкупуване на други студия, Microsoft вече има 23 вътрешни разработчици на игри по целия свят.


С толкова много екипи, които в момента работят върху игри за Xbox, Microsoft заявиха, че новата им цел е да пускат поне по една нова тяхна игра за Xbox Game Pass на всеки три месеца. Игрите ще обхващат различни жанрове, включително ролеви игри, шутъри, стратегически, и приключенски заглавия. Microsoft заявиха още, че целта им е да подсигурят "постоянен поток от завладяващо ексклузивно съдържание".


Имаше момент, в който Microsoft бяха критикувани, че нямат достатъчно първоначално съдържание, тъй като се конкурират с PlayStation, но това изглежда няма да е така за дълго. И все пак, не всички игри, на които Microsoft дава зелена светлина, ще излязат на пазара — това е естеството на творчески бизнес. Да, но шефът на Xbox Game Studios Мат Бути заяви, че е доволен от резултатите, показани от различните студия на Xbox, които продължават напред.


„Игрите отнемат до четири или пет години, а реалността е, че не всеки проект, който стартираме, ще бъде успешно завършен и пуснат на пазара. Но ако добавите всичко това — така стигнахме до нашето състояние днес — с две дузини студия, които правят игри в различни жанрове. Ние знаем, че процъфтяващата развлекателна услуга се нуждае от последователен и вълнуващ поток от ново съдържание. Точно за това нашето портфолио ще продължи да расте, докато предлаганата от нас услуга расте. "


По въпроса кога ще разберем за новите заглавия за Xbox — датата е 13 Юни, Неделя (Е3).


30 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page