top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Има нов световен рекорд за честота на процесор!

Актуализирано: 26.10.2022 г.

Овърклокъра Elmor официално счупи световния рекорд за честота на процесора с чисто новия 24-ядрен процесор Core i9-13900K на Intel. Най-доброто CPU достигна зашеметяващите 8,812GHz, използвайки охлаждане с течен азот, детронирайки 8-годишния шампион, FX-8370, с 90MHz.

 
CPU
 

Бяха нужни осем години за нова CPU архитектура, за да детронира процесорите от серията FX на AMD. Тези чипове са скандално известни със своята посредствена производителност на процесора при стартиране, но чиповете се мащабират невероятно добре при овърклок с течен азот.


Предишният световен рекорд FX-8370 беше направен от майстора на овърклока The Stilt, включващ тактова честота от 8,722GHz при минус 186 по целзий.


Elmor постигна това монументално постижение благодарение на новата процесорна архитектура Raptor Lake от 13-то поколение на Intel с висока честота. Извън кутията, Core i9-13900K може да работи над 5,5 GHz на всички P-ядра, като същевременно достига 5,8 GHz при леки натоварвания. 13900K е чипът на Intel с най-висока тактова честота.


С предоставения честотен запас, който вече е наличен за процесорите Raptor Lake с традиционно въздушно/течно охлаждане, има смисъл тези чипове да се отличават с овърклок с течен азот, където ниските температури могат да стабилизират тези чипове далеч над 6GHz.


Но това е само началото! Световният рекорд на Elmor беше в деня на представянето на процесорите от 13-то поколение на Intel. Така че може да има още много световни рекорди за счупване с Raptor Lake, след като овърлокерите свикнат с уникалното поведение на архитектурата.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Gameclub

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

27 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page