top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nintendo може да използва супер разделителната способност на AMD FidelityFX

Тъй като Nintendo Switch все още е силен по отношение на продажбите, Nintendo и различни трети страни продължават да използват технология си за възможно най-добри резултати. Няма съмнение, че отговарянето на очакванията за 2022 г. по отношение на визуализацията и производителността ще бъде предизвикателство за системата, но интересен лиценз, свързан с предстоящата Nintendo Switch Sports сочи, че потенциалено Nintendo ще увеличи максимално възможностите на хибрида.

 
Nintendo AMD FidelityFX
 

Както бе забелязано от NWPlayer123 в изтеглянето на тестовата версия на Nintendo Switch Sports, играта използва лиценз за технологията FidelityFX Super Resolution на AMD. То всъщност е с отворен код и безплатно за използване, но осигурените с приходи проекти все още трябва да признаят използването му в страници с лицензи като тези по-долу. В момента Nintendo изглежда просто го използва в тази конкретната игра, но ако резултатите са добри, не е немислимо, че може да се използват в други проекти.

FidelityFX Super Resolution на AMD обаче е малко по-различна в основните си цели. Тя увеличава мащаба на изображението, за да изглежда по-добре дори при по-ниска разделителна способност, но не прави това чрез изискан AI. Това е алгоритъм, който теоретично може да работи на повечето системи и карти. Технически увеличаването е второстепенната причина да го използвате, тъй като основното изтъкнато предимство е, че повишаването на мащаба на изображението може да позволи по-силна производителност и честота на кадрите, докато все още - за повечето очи и особено по време на игра - изглежда, че работи с добра разделителна способност.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download



90 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page