top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nintendo предприема мерки срещу рисковото съдържание в eShop

Ако имате склонност към непокрити, кълбовидни части на тялото, решението на Nintendo няма да ви хареса.

 
Nintendo
 

Nintendo очевидно има доста подходящ за семейството имидж в по-голямата си част, така че е малко вероятно да намерите сцени от сексуален характер в игра на Mario. Въпреки това, с Nintendo Switch, някои по-рискови игри стигнаха до платформата. Според един независим разработчик обаче, категоричните „нецензурирани голи сцени“ няма да бъдат разрешени в eShop.


Издателят Gamuzumi наскоро потвърди, че една от игрите, които публикува, Hot Tentacles Shoot, няма да излезе за Switch за момента. Според Gamuzumi причината играта да не бъде разрешена в eShop е, че „нецензурното съдържание може да навреди на марката и да наруши нейните политики“.


Планирано е цензурирано издание на играта да бъде пуснато на Switch, но Gamuzumi не смята, че други разработчици също ще бъдат засегнати.


Hot Shoot Tentacles е стрелба в стил 80-те, където побеждаването на босове по същество премахва пипалата, които прикриват образите на оскъдно облечени жени. Странно обаче, голотата до кръста е била разрешена в eShop и преди, най-вече в The Witcher 3, която включва секс сцени с жени изцяло до кръста, както е отбелязано от Kotaku.


Секс сцените на Witcher 3 са цензурирани в японската версия на играта, въпреки че са лесно видими другаде, така че е малко неясно каква е действителната позиция на Nintendo по въпроса. AAA игрите често се пропускат, когато става дума за подобни ситуации, в които независимите играчи трябва да се изправят пред основната тежест на правилата, дори ако това е игра, в която стреляте по космически кораби, за да видите „нецензурирани гърди“.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

96 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page