top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Плащанията в Nintendo eShop са спрени в Русия

Различни потребители на Nintendo eShop наскоро съобщиха, че плащанията през руския Nintendo eShop не се обработват, а Nintendo сега потвърди, че руският eShop е поставен в „режим на поддръжка“, тъй като услугата за плащане в момента не функционира.

 
Nintendo Russia
 

Страница за поддръжка на уебсайта Nintendo.ru потвърждава спирането на плащанията, което в момента предотвратява покупките от руския Nintendo eShop.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ! Поради факта, че платежната услуга, използвана в Nintendo eShop, спря обработката на плащания в рубли, Nintendo eShop в Русия временно е поставен в режим на поддръжка. Извиняваме се за причиненото неудобство. Ще споделяме актуализации с развитието на ситуацията.

Понастоящем не е ясно дали самата Nintendo стои зад спирането или ефективното затваряне на дигиталния магазин се дължи на трета страна, доставчик на платежни услуги в региона, който престава да обработва покупките – текстът на преведеното изявление би подсказал последното.


Компании, включително Microsoft, започнаха да спират продажбите в Русия през последната седмица в отговор на руската инвазия в Украйна. Други компании от индустрията за видеоигри, включително The Pokémon Company, правят благотворителни дарения на хуманитарни организации, за да помогнат и подкрепят народа на Украйна.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page