top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Nintendo Switch изпревари по продажби PS3 и XBOX 360

След като от Nintendo публикуваха своят последен финансов отчет става ясно, че Nintendo Switch изпреварва PlayStation 3 и XBOX 360 в класацията за най-продавани конзоли.


Nintendo Switch Beats PS3 Xbox360

Иновативната конзола, която излезе на пазара през 2017-та година и бързо се превърна в много желана покупка. Конзолата позволява на нейните ползватели да се насладят на качествени заглавия, както в домовете си, така и в движение. По-рано тази година стана 2-рата най-продавана конзола на Nintendo, като над нея остана само Nintendo Wii, но с тези темпове Switch ще настигне и дори измести Wii от лидерското място. Непрекъснатото излизане на нови заглавия и удобството на преносимостта са основните причини Nintendo Switch да е на високо място в класациите за продажби.


Според обявеният финансов доклад, до този момент са продадени 89.04 милиона броя Nintendo Switch. Тези данни я поставят пред PlayStation 3, която има 87.4 милиона и XBOX 360 с 84 милиона продадени броя. Следващата цел на хоризонта е Nintendo Wii с 101.36 милиона продадени бройки. Въпреки това, Nintendo Switch стои доста далеч от своите конкуренти в класацията за преносими конзоли, като лидер там е Nintendo DS с 154.02 милиона продажби.


Въпреки този успех, другите данни от доклада показват, че за 1-вата четвърт на тази фискална година Switch има продадени 4.45 милиона бройки и 45.29 милиона игрови заглавия. Това е спад от 21.7% в хардуерните и 10.2% в софтуерните продажби. Миналата година беше много успешна за конзолата с излизането на Animal Crossing: New Horizons, която излезе по време на пандемията от Ковид - 19.


Nintendo Switch е само на 12 милиона броя продажби от Nintendo Wii, като се очаква излизането на новият модел Switch OLED да помогне значително в тази цел. Излизането на Nintendo Switch OLED е обявено за 8-ми октоври 2021-ва година. Само че тази година се очаква излизането на първият реален конкурент на Switch в лицето на Steam Deck, което може значително да затрудни постигането на добри резултати.

33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page