top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Продадени са повече бройки Nintendo Switch отколкото всички други конзоли взети заедно, в Япония

Наскоро бяха разкрити нови данни относно продажбите на конзоли за видеоигри в Япония. Според информацията, събрана от Famitsu, Nintendo е имала много успешна 2021 г. в сравнение със своите конкуренти. От 28 декември 2020 г. до 19 декември 2021 г. Nintendo Switch е продала впечатляващите 5,3 милиона бройки, в Япония. Броят на продадените конзоли включва всичките 3 модела на конзолата: стандартен, Lite и наскоро пуснатия OLED.

 
Nintendo Switch
 

Данните са още по-впечатляващи в сравнение с тези на други компании. Въз основа на информацията от Famitsu, Nintendo е продала близо 5 пъти повече от своите системи в сравнение с всички други конзоли, взети заедно. Докато от Switch са се продали 5,3 милиона бройки, общият брой продадени бройки на PS4, PS5, Xbox Series X/S и дори преносимата 3DS конзола са 1,1 милиона. Както показват числата, Nintendo изглежда остава най-популярната компания за видеоигри в Япония.


Без съмнение това са вълнуващи новини не само за Nintendo, но и за феновете на компанията. Ще бъде интересно да се види колко бройки Nintendo Switch ще продадат през следващите месеци. Тъй като излизат страхотни екслузивни игри: Kirby and the Forgotten Land, Splatoon 3 и Breath of the Wild 2.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
146 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page