top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Valve са убедени, че няма да има отлагане в излизането на Steam Deck

Продължаващият недостиг на чипове оказва влияние върху наличността на продукти в индустриите, зависими от силиций, като най-скорошният пример е RTX 2060 12GB GPU на Nvidia. Steam Deck на Valve също стана жертва на недостига по-рано тази година, принуждавайки компанията да отложи пускането на своя преносим компютър за игри с три месеца.

 
Valve are Confident about Steam Deck Release Date
 

Въпреки това, в неотдавнашно интервю с PC Gamer, Valve успокояващо казаха, че неговата преносима Steam машина ще излезе през февруари.


Дизайнерът на Valve, Грег Кумър казва, че компанията „все още е разстроена, че трябваше да премине от края на тази година към началото на следващата, но всички знаци сочат, че може да излезе през февруари”.


Valve беше близо до достигане на заветния етап, в който нямаше да се налага да отлага Steam Deck, но не успя да осигури около 50 компонента в категорията „IC от микрочип“ от множество производствени партньори. От тогава обаче членовете на екипа на Steam Deck гарантират, че споменатите части ще се доставят навреме.


Ясно е, че Valve прави всичко възможно, за да гарантира успеха на Steam Deck. В допълнение към тестването на всяка игра, налична в Steam, компанията наскоро пусна пачове за собствените си игри, които несъмнено ще помогнат за съвместимостта на Steam Deck.

Въпреки че не сме имали поглед върху крайният продукт, ние знаем как ще изглежда кейса и опаковката на Steam Deck (ще има доста препратки към Portal игрите). Също така научихме от колко място ще има нужда операционната система на устройството от хранилището и изненадващо изобщо не е много!


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


105 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page