top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nordisk Games придобива Supermassive Games

Базираната в Копенхаген, Nordisk Games придоби Supermassive Games.

 
Nordisk Games Supermassive Games
 

Nordisk Games преди това беше придобилa дял от 30,7 процента в компанията през март 2021 г., но сега ще притежава изцяло компанията.


Измина малко повече от година, откакто започнахме да работим в тясно сътрудничество с екипа на Nordisk Games. Oпитът и експертизата, които донесоха, плюс допълнителните ресурси, които идват от това, че са част от по-голямо семейство от студия, бяха ясни. Сигурен съм, че мога да говоря от името на всички в Supermassive, като кажа, че след като имах толкова положителен опит през последната година, не беше трудно решение, когато Mikkel Weider, Markus Windelen и екипът на Nordisk Games искаха да проучват увеличаването на своите инвестиции. Вълнувам се къде ще ни отведе това партньорство по-нататък.

сподели главният изпълнителен директор Pete Samuels в съобщение за пресата.


Nordisk Games е собственост на Nordisk Film, част от водещата скандинавска медийна група Egmont, а също така притежава изцяло Avalanche Studios Group, както и мажоритарни и миноритарни дялове в Star Stable Entertainment, Flashbulb Games, Nitro Games и MercurySteam.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

8 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page