top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Nvidia e глобeна 5,5 милиона долара

Nvidia, производител на графични карти, беше глобена 5,5 милиона долара от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за това, че не е разкрила на инвеститорите каква част от приходите през 2017-18 г. са дошли от крипто копачи.

 
Nvidia
 

Тези 5,5 милиона долара са споразумение, сключено със SEC относно „неадекватно разкриване на въздействието на криптомайнинга“. Този конкретен случай датира от 2017 г., време, когато лудориите на крипто-копачите направиха толкова трудно за всички останали да си купят нова графична карта, преди точно същите хора и глобалният недостиг на чипове да го направят още по-лошо.


В заявките за 2018 г. Nvidia отчита приходи от 9,714 милиарда долара, от които половината са кредитирани на „Игри“, но без да посочи правилно ролята на криптото в тези цифри. Тези цифри са се увеличили драстично спрямо фискалната 2017 г., с цели 52% за едно тримесечие.


В доклада на SEC се посочва, че „през последователни тримесечия през фискалната 2018 година на Nvidia, компанията не успя да разкрие, че добивът на криптовалути е значителен елемент от растежа на материалните приходи от продажбата на нейните графични процесори (GPU), проектирани и пуснати на пазара.


Което ще рече, когато печалбите започнаха да се покачват през същата година, Nvidia не е казала правилно на инвеститорите си защо. Когато Nvidia разпозна огромния пазар за копаене, тя произведе своята линия от „Cryptocurrency Mining Processor“ (CMP) GPU, специално насочени към крипто братята, но според SEC, техните собствени работници знаеха, че увеличаването на продажбите на GPU за игри също е свързано с крипто.


От Nvidia се изискваше да разкрие това разграничение във Форми 10-Q, но, казват от SEC, че не го е направила, въпреки че е разполагала с информацията. Причината, поради която това има значение за SEC, е поради нестабилността около криптото , което означава, че Nvidia не е дала на инвеститорите пълната картина относно защо цифрите се повишават. Това означаваше, че инвеститорите са били по-малко способни „да установят вероятността минали резултати да са показателни за бъдещи резултати“.


Nvidia отказа да признае или отхвърли тези констатации, но вместо това се съгласи със заповед за прекратяване и отказ и да плати неустойка от 5,5 милиона долара.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


132 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page