top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Outriders DEMO - първи впечатления

Края на миналата седмица Square Enix и полското студио People Can Fly пуснаха демо на предстоящото им заглавие Outriders. Ако не сте запознати с проекта, това е third person shooter с RPG и кооперативни елементи. За да се сдобиете с още по-точна идея какво e Outriders, то представете си The Division + Destiny. Защо посочвам тези два looter shooter-a? Защото Outriders също спада към този жанр. People Can Fly са взели стрелбата от The Division и са сложили супер сили, наподобяващи Destiny или може би Mass Effect.

Не знам колко от вас, които четете тези редове, сте запознати с работата на People Can Fly, но те са работили по заглавия като Bulletstorm и Gears of War: Judgment. Така че студиото има опит в създаването на игри със стрелби. Това, което отличава Outriders от другите third-person cover shooter-и е, че са вкарани супер сили, както споменах преди малко. Доста интересна комбинация, но в началото бяхме доста скептични към предстоящото заглавие. Една от причините е, че вече има прекалено много looter shooter-и, а втората е, че Square Enix са дистрибутори, които изглежда, че за пореден път ще се опитат да пуснат на пазара качествена live service игра. След провала, който е Marvel's Avengers, компанията има нужда от печеливш продукт. Дали Outriders ще е техния коз, ще разберем, когато цялата версия на играта излезе на 1 април. Преди това имате възможност да тествате демото, което е доста дълго откъм времетраене.


Цялото демо на Outriders е около 3 часа, в зависимост колко обикаляш зоните, които са вкарани. Началото е малко бавно и можете да си кажете, че това е доста обикновен shooter. Обаче след близо час игра, представят ти избор какъв клас да играеш. Може да избереш между Technomancer, Pyromancer, Trickster и Devastator. В нашото playthrough на демото избрахме Pyromancer, но след като минеш всички мисии, може да ги преиграеш като си избереш някой от другите класове. Въпреки че играта ти препоръчва да играеш с други хора, може да минеш цялото демо и сам. При много от битките, Outriders ти хвърля множество противници, които може да отстраниш с яки комбинации от оръжия и способности. Многократно се чувствахме мега мощни след като изпепелим цял отряд от диваци. Стрелбата е добре направена, макар че няма същото чувство като при Gears of War. Определено силната страна на Outriders са супер силите, които получаваш като вдигаш нива.


Историята е следната - апокалипсис е ударил Земята и огромно количество от човечеството е унищожено. Тези, които са оцелели, пътуват из галактиката, за да намерят нова планета, която да колонизират. Накрая намират подходящо място, но само на пръв поглед, защото бързо всичко се обърква и буря опустошава колонията. Нашия протагонист бива прострелян в една от битките и за да го спасят, го слагат в криосън. Трийсет години по-късно се събужда и намира, че тези, които са все още живи, се бият помежду си за да оцелеят. Един вид избягаха един апокалипсис, за да се срещнат с друг. Докато обикаляхме различните локации, имахме чувството, че сме във свят тип "Мad Max", но със sci-fi визия.


Персонажите в Outriders са изключително безинтересни. Играта има доста добър и детайлен character creator, но самия характер на главния герой е скучен. Даже и актьорската игра е доста слаба. Като цяло никой не е запомнящ, освен може би един поляк, който псува като каруцар. Естествено това е мнение от първите няколко часа. Може би като излезе цялата версия, впечатлението ни да се промени и да почнем да харесваме героите.


Графиката на Outriders е добра, но се натъкнахме на няколко проблема с аудиото. Често звуците и репликите насичаха и така многократно при cutscenе-ните се разминаваха с картината. Надяваме се това да го оправят при крайния вариант. Може би това да е проблем при PS4 версията на демото на Outriders, което ние тествахме. Не сме запознати дали подобни проблеми има и при останалите платформи, но определено ни разваляха цялото преживяване от играта.


Въпреки лошото аудиото и безинтересните персонажи, смятаме, че Outriders има потенциал да се превърне в добра игра. Само да се надяваме микротранзакциите, които ще са в крайния продукт, не са прекалено натрапчиви. Доста се забавлявахме, докато играехме демото. Ако намерите приятел, с който да минавате историята, можете да се забавлявате доста като комбинирате силите си върху различните противници. Добрата новина е, че заглавието ще има кросплей.


Пълната версия на Outriders излиза на 1 април 2021г. за PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, както и Google Stadia.

87 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page