top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

PC гейминга зае централно място на CES 2022

Игрите са голяма част от компютърният свят. Показател за това колко важни са станали игрите е най-новата технологична мега-сделка. На 18 януари Microsoft заяви, че ще плати 69 милиарда долара в брой за разработчика на видеоигри Activision Blizzard. Това е едновременно най-голямото придобиване, правено някога в индустрията на видеоигрите и най-голямото, правено някога от Microsoft, повече от два пъти повече от покупката на LinkedIn от фирмата за 26 милиарда долара през 2016 г. С броят на геймърите по цял свят е 3,2 милиарда през, а игрите са огромен световен пазар и Microsoft иска повече от него.

 
CES 2022
 

Тази година на CES бяха обявени над 100 нови компютъра и други неща свързани с компютърни игри, включително нови компютърни процесори и нови графични карти от AMD, Intel и Nvidia.


Най-интересните лаптопи от CES 2022


Един от многогодишните фаворити за мощни, но преносими лаптопи е Dell XPS 13. Тазгодишната версия, наречена XPS 13 Plus, не разочарова с по-радикален, елегантен дизайн, който изглеждаше сякаш идва от Apple. В класически дизайн на Apple, Dell дори елиминира жакa за слушалки, за да запази тялото по-тънко.


XPS 13 Plus

Всеки голям производител на лаптопи е прегърнал идеята да прави лаптопи за игри. В допълнение към марката Envy, HP добави и компактен геймърски компютър, наречен Victus 15L Desktop. Миналата година HP купиха производителя на периферни устройства HyperX, за да разшири допълнително своите предложения.

 

Тази година LG влезе в битката за геймърски компютри с тънък дизайн, включващ 17-инчов дисплей. LG UltraGear 17G90Q предлага 17,3-инчов екран с време за реакция от 1 милисекунда и впечатляваща честота на опресняване от 300 Hz и двупосочна система от високоговорители с насоченост и местоположение на звука за по-завладяващ гейминг без слушалки.


LG UltraGear 17 inch laptop
 

Линията ThinkBook Plus на Lenovo е предлагала хубави дисплеи в миналото, но ThinkBook Plus Gen 3 използва различен и вероятно по-полезен подход: 8-инчов сензорен дисплей.


Lenovo ThinkBook Plus Gen 3
 

Тази година видяхме компютри със сгъваеми дисплеи, следващи концепциите на Microsoft и сгъваемите телефони от Samsung, Oppo и Huawei.


Asus са известни със своята линия лаптопи Duo с различни настройки на двоен екран, а сега с най-новия ZenBook 17 Fold OLED, компанията създава лаптоп, който е само един голям дисплей! ZenBook Fold е съвместим с Dolby Vision 4:3 17,3-инчов OLED дисплей, който, когато е сгънат, предлага по-конвенционален 3:2 12,5-инчов (1920 x 1280) дисплей. Той поддържа сензорни входове, но Asus също ще включи клавиатура и тракпад в пълен размер.Bluetooth клавиатурата ErgoSense може да стои в долната част на екрана или да се използва отделно като безжична клавиатура. Zenbook 17 Fold ще се предлага с процесори от 12-то поколение Intel Core i7 U-Series и интегрирана графика Intel Iris Xe.


ASUS Zenbook 17 Fold OLED

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

47 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page