top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Шефът на Xbox спечели Lifetime Achievement Award

Академията за интерактивни изкуства и науки вече разкри новият носител на своята престижна Lifetime Achievement Award DICE и този път това е шефът на Xbox, Phil Spencer. Критерият е - „за лица, чиито постижения обхващат широк спектър от дисциплини през дългата им кариера в индустрията“.

 
Phil Spencer
 

Той ще получи наградата от Todd Howard от Bethesda на 25-тата годишна церемония по връчването на наградите DICE, която се провежда в Лас Вегас по-късно този месец. Това означава, че той се присъединява към предишни победители като създателя на PlayStation Ken Kutaragi, който спечели наградата през 2007 г. и бившият шеф на Nintendo Satoru Iwata, който я спечели през 2015 г.


Президентът на AIAS, Meggan Scavio каза защо Phil Spencer е спечелил наградата:


Phil Spencer демонстрира както страст, така и лидерство през цялата си кариера в Microsoft. Той е отговорен за безброй въздействащи и основни инициативи, които отекнаха в цялата игрална индустрия. От името на борда на директорите на Академията, ние с нетърпение очакваме да отпразнуваме важното въздействие на Spencer върху историята на видеоигрите, като му връчим нашата Lifetime Achievement Award.

Сред хората, които поздравиха Phil Spencer за тази награда е бившият шеф на Nintendo за Америка Reggie Fils-Aimé , който tweet-на „абсолютно заслужено, трябва да вдигнем тост!“, и Hermen Hulst, който е ръководител на PlayStation Studios, и tweet-на "Поздравления Phil. Заслужено."


Самият Phil Spencer също коментира тази чест, като заяви:


Хората, с които работим, са най-важната част от всеки напредък. Не само членовете на #TeamXbox, но също и играчите, партньорите, други притежатели на платформи. Всички ми помогнаха да уча, да се развивам и да реализирам възможността, която имаме. Благодаря Ви!

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


57 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page