top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

„Pink Venom“ на BLACKPINK е най-дълго задържалата им се песен в класацията за еърплей на Billboard

Актуализирано: 8.11.2022 г.

„Pink Venom“ на BLACKPINK продължава да пише история по радиостанциите в САЩ!

 
BLACKPINK
 

Миналия месец „Pink Venom“ стана първата песен на корейски език от момичешка група, която някога е влизала в класацията Pop Airplay на Billboard. Billboard измерва ежеседмичните възпроизвеждания на най-популярните 40 радиостанции в Съединените щати.


За седмицата, която приключва на 29 октомври, хитовият сингъл прекара осмата си поредна седмица в класацията под номер 34, изравнявайки осемседмичната серия, постигната от колаборацията на BLACKPINK със Селена Гомез „Ice Cream“ през 2020 г.


„Pink Venom“ също се изкачи обратно до номер 5 през осмата си седмица в класацията на Billboard за продажби на дигитални песни, докато последната песен на BLACKPINK „Shut Down“ се изкачи до номер 11 през петата седмица.


В тазседмичния Global Excl. в американската класация „Shut Down“ се задържа сравнително стабилно на 12 позиция, следвана от „Pink Venom“ на 19 позиция и любимата на феновете „Typa Girl“ на 178 позиция. Междувременно „Shut Down“ и „Pink Venom” се класират съответно на 18 и 27 място в Global 200.


Billboard 200—основната класация за албуми на Billboard в САЩ—новият студиен албум на BLACKPINK „BORN PINK” стана вторият албум на групата, който някога е бил в класацията за пет седмици, оставайки силен на номер 68.


И накрая, BLACKPINK се класираха на 61-во място в тазседмичния Artist 100, отбелязвайки тяхната 31-ва непоследователна седмица в класацията.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.


7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page