top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

PlayStation 6 вероятно е в процес на разработка

Изминаха няколко години от пускането на PlayStation 5 и към днешна дата някои геймъри все още не могат да се доберат до конзолата.

 
Playstation
 

Докладите предполагат, че ситуацията със запасите няма да се подобри скоро. На фона на това изглежда, че PlayStation 6 вече е в процес на разработка.


В нова обява за работа в LinkedIn се посочва, че AMD търси инженер за проверка на системата върху чип, който ще бъде част от екипа, разработил чипа за Xbox и PlayStation.


Екипът, който стои зад чипа, захранващ XBOX™, PlayStation™ и най-новия графичен чип от семейство RDNA, заема място в Markham в Канада за проекта за разработка на чипове от следващо поколение! В момента търсим инженер за проверка на система върху чип, който ще бъде част от екип, работещ върху следващото поколение сложен дизайн на SOC. Успешният кандидат ще играе ключова роля в проверката на SOC, изпълнявайки следните задължения за функционални, захранващи и производителни аспекти със среда за симулация и хардуерна емулация. Една наистина мултидисциплинарна функция, работеща в тясно сътрудничество с дизайнерите на предния край и физическите дизайнери по различните усилия за проверка на SOC, взаимодействаща с голямо разнообразие от вътрешни и външни екипи за разработка на проверка на дизайна, методология за проверка на дизайна и доставчици на инструменти.

Докато феновете може да са разтроени, че е малко рано за разработването на нова конзола, без да се подобрява състоянието на запасите, трябва да се отбележи, че това не е толкова изненадващо. Ако погледнем предишните конзоли, почти всички те бяха в процес на разработка в продължение на около 2 години след пускането на най-новата конзола. Да не забравяме, чипът е най-важната част от конзолата, така че проектирането ще отнеме известно време, тъй като човек би очаквал някои технологични пробиви. Това не означава, че PlayStation 6 също ще се появи скоро, тъй като все още сме доста далеч от пускането на следващата конзола.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

243 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page