top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

PlayStation купува Haven Studios на Jade Raymond

Последното придобиване на PlayStation е Haven Studios, новият екип за разработка, ръководен от създателя на Assassin's Creed Jade Raymond след нейното напускане от Google Stadia.

 
Playstation Haven
 

Първоначално студиото на Raymond получи финансиране от Sony миналата година и работи усилено върху ексклузивен нов мултиплейър за PlayStation. Днешните новини отбелязват значителна по-нататъшна стъпка в тази връзка - и са положителен знак за това, което студиото е изградило досега.

В интервю, което излезе заедно с новините, GamesIndustry.biz цитира шефа на PlayStation Studios Hermen Hulst, който казва, че Sony е "много впечатлена от това как Haven се справя" и надхвърля плановете за постигнат напредък. „Затова си помислихме: нека инвестираме дълбоко и да направим това както трябва.“


Днес екипът на Haven започва нова фаза пътуване си, като част от семейството на PlayStation Studios. Като студио на SIE [Sony Interactive Entertainment], ние ще имаме възможността да си сътрудничим с някои от най-известните екипи за разработка в света, включително студия като Guerrilla, Naughty Dog, Media Molecule и Insomniac Games, създателите на игри които ни вдъхновяват като играчи и разработчици от години. Ние сме развълнувани да се учим от тези студия от световна класа, както и от изключителните централни творчески, технологични и маркетингови екипи, чийто опит ще ни позволи да предоставяме още по-добри игри на играчите.

каза Raymond в изявление, публикувано в блога на PlayStation


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

67 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page