top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Делото за полова дискриминация на PlayStation нараства

Още осем жени споделиха своя опит като част от нарастващото дело за дискриминация, първоначално заведено от бившия анализатор по ИТ сигурността Emma Majo през ноември 2021 г.

 
Playstation
 

Развитието, съобщено за първи път от Axios, идва, когато миналия месец Sony се опита да отхвърли случая, заявявайки, че описва „неоправдаеми твърдения за безпроблемна дейност на персонала“. Сега случаят на Majo включва показания от още осем служители на PlayStation, минали и настоящи, които твърдят, че сексуален тормоз, тормоз, пристрастия към пола и невъзможност за правилно разследване на тези проблеми в компанията.


Показанията на тези жени вече са депозирани като част от делото. Tези изявления включват твърдения, че служителите от мъжки пол класират колегите жени според външния им вид, ще споделят „мръсни шеги и образи на жени“ и ще посещават стриптийз клубове по време на обяд.


Множество жени твърдят за неподходящо поведение и сексуален тормоз, включително приближаване и опипване.


Жена, която кърмила, твърди, че не е могла да го направи и е спряла рано поради липсата на осигурена поверителност.


Твърди се, че няколко души са напуснали компанията в резултат на условията на работното място. В делото се посочва също, че са се свързали с други жени, но не са искали да добавят своите преживявания от страх от репресия.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

23 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page