top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Playstation създаде „Геймърски речник“

Sony пусна окончателния списък на PlayStation с популярни термини, свързани с игри, и въпреки че това може да развие изображенито на някой, два пъти по-възрастен от вас, обясняващ какво означава „да махнете някои нуб“, се оказва, че всъщност е невероятно полезно.

 
Playstation Gaming Dictionary
 

Публикуван като част от блога на Sony „This Month On PlayStation“, списъкът съдържа над 100 думи и фрази, които редовно се използват в игралните пространства. Въпреки че съдържа повече от няколко датирани фрази, списъкът се задълбочава и в много полезни термини.


Например, списъкът може да бъде полезен за тези, които се опитват да разберат определени елементи или жанрове на дизайна на играта, тъй като обяснява неща като това какво означава една игра да бъде процедурно генерирана, както и разликите между RPG, ARPG, JRPGS и CPRG . Той също така обхваща още доста технически и хардуерни термини, включително хаптична обратна връзка, проследяване на лъчи, разделителна способност, честота на кадрите и др. За тези, които са нови в определени жанрове или онлайн игри, той също така обяснява понятия като „фарминг“, „мин-макс“, „кампинг“ и „джъглинг“. Не сте сигурни какво означава, когато вашите съотборници ви кажат "агро" или ви попитат за вашето натоварване? Речникът на Sony също го покрива.


Може да разгледате речника ТУК!


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

119 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page