top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Известни филми са вдъхновили саундтрака на Starfield!

Композиторите на Starfield пуснаха плейлист с музика, която e вдъхновила саундтрака на предстоящата игра на Bethesda, и включва избрани парчета от Blade Runner, The Revenant и други филми и албуми.

 
Music Girl Space
 

Inon Zur, отличеният с награда „Еми“ композитор зад саундтрака на Starfield, и аудиорежисьорът на играта, Mark Lampert, съставиха списък с песни в плейлист на Spotify, озаглавен „Starfield: Selected Inspirations“. Плейлистът включва музика от различни източници, от съвременната американска рок група True Widow до покойния исландски композитор Jóhann Jóhannsson.


Един от изборите на Lampert е саундтракът на Blade Runner, създаден от Vangelis. Това е очевиден избор, признава той, но продължава да описва специфичните качества на саундтрака, които вдъхновяват част от работата му върху Starfield.


Всичко има приятен звук, дори по-високите мелодични ноти. В много от песните има много елементи със звуков дизайн, които приятно запълват голяма част от пространството в музиката с текстура – ​​всякакви искри, блясък и електронни елементи, които наистина размиват границата между текстурата на музиката и звуковия дизайн.

, казва Lampert.


Zur избра основната тематична песен от филма с Leonardo DiCaprio от 2015 г. The Revenant. Музиката е написана от Ryuichi Sakamoto и очевидно е имала голямо влияние върху Starfield.


Онези големи акорди в струните, които излизат от тъмнината, набъбват и след това отново изчезват в тъмнината. Мисля, че ще чуете това влияние веднага във въведението на основната тема на Starfield.

, казва Zur.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page