top of page
  • Снимка на автораCrazyR

PS5 вече не се продава на загуба

Това постижение се отнася за стандартната версия на новата конзола на Sony. Дигиталната версия, за съжаление, не споделя този успех. Производството й все още струва повече от това, за което я продават.


PS5 Standart Edition Sold At No Lost

Финансовият директор на Sony, Хироки Тотоки, обяви добрата новина, че диск-версията на PS5 вече не се продава на загуба. Освен това сподели, че PS4, въпреки че е вече стара конзола, се продава доста добре. За периода април-юни са отчетени 500 000 продадени бройки.


Въпреки че Sony отчете 2% покачване на продажбите, oбщата печалба понесе сериозен удар през последното тримесечие. Sony посочи за причина намалелите продажби на игрите, които не са first-party, както и геймърите са купували по-малко DLC-та. За друг "виновник" посочи и PS5 и "стратегически ценови диапазон", който са поставили.


Загубата на пари при продажба на конзола е често срещано при началото на всяко ново поколение. Има малки изключения, като например Nintendo Switch, която още със старта, компанията беше на печалба. Microsoft не са споделили каква е финансовата ситуация при тях, благодарение на новия Xbox, но Фил Спенсър изтъкна, че истинските пари в гейминга идват от софтуер и услуги.

122 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page