top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

PS5 надхвърли 20 милиона продадени бройки! Sony ще увеличи производството

Въпреки колко трудно е да се сдобиеш с PS5 в наши дни, Sony все още се справя добре, защото PS5 току-що надхвърли 20 милиона продадени бройки.

 
Playstation 5
 

Veronica Rogers, старши вицепрезидент, ръководител на отдел глобални продажби и бизнес операции в Sony Interactive Entertainment, съобщи новината и изрази колко е „развълнувана“ компанията да е достигнала този етап за своята най-нова конзола.


Sony се бори да се справи с търсенето на PS5 от премиерата през ноември 2020 г. поради продължаващия недостиг на чипове, но въпреки това успя да достигне 20 милиона продадени бройки след една година, шест месеца и двадесет и два дни, само около три месеца по-късно от PS4. Според tweet от анализатора Daniel Ahmad, PS5 всъщност удари 10 милиона бройки по-бързо от своя предшественик и „проблемите с доставките са причината, поради която сега изостава“.


Rogers продължи в изявлението си да говори директно с играчи, които все още чакат своя шанс да закупят конзола: „На тези фенове, които все още не са се сдобили с конзола, моля, знайте, че планираме значително увеличаване на производството на PS5 тази година и ние работим неуморно, за да гарантираме, че PlayStation 5 е достъпна за всеки, който иска.”


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page