top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Концепцията на Razer - Project Sophia, превръща бюрото ви в модулен компютър

Razer са добре познати със своите необикновени прототипи на CES . CES 2022 не е изключение: компанията разкри новата си концепция Project Sophia, която има за цел да изгради цял модулен настолен компютър в бюро, което изглежда като конзолата от Star Trek - LCARS.

 
Project Sophia
 

Razer са имали модулни компютърни стремежи и преди. Project Christine от 2014 г., предшественикът на Project Sophia, който представяше настолна кула, изградена от лесно сменяеми тухли, подобни на Jenga.


Бюрото е проектирано да включва 13 различни сменяеми модулни слота, където потребителите могат да добавят широк спектър от различни части: показания на температурата, сензорни програми за стартиране на приложения, специални дисплеи за чат и календар, безжична връзка, Qi зарядни, нагревател за чаши, таблети с писалки, аудио миксери, монитори на процесора и графичния процесор и др. Razer си представят, че модулната природа на компютърното бюро ще позволи на потребителите да го персонализират според своите специфични нужди. Стриймър, например, ще може лесно да щракне върху по-мощни високоговорители, микрофони и камери за стрийминг, с допълнителни дисплеи, за да наблюдава чатовете на неговите последователи, докато видеоредакторът може да добави модули за смесване и редактиране на звук, за да се фокусира върху работата.


Project Sophia


Що се отнася до действителната „PC“ част, концепцията на Razer си представя, че тя е вградено в бюрото, в специално изградено магнитно прикрепено шаси, което може лесно да се отстрани. Така, че потребителите да могат да сменят части, когато получат нов процесор или видео карта. Цялото нещо е прикрепено към масивен OLED панел (65-инчов или 77-инчов), за да може да играете вашите любими игри с възможно най-добро качество. Има изобилие от RGB Chroma на Razer – все пак това е компютър за игри, дори и да изглежда като бюро.


Project Sophia


Разбира се, историята на Razer с крещящите прототипи на CES обикновено е точно това: серия от фантастични, еднократни проекти, показвани ежегодно като пример за потенциала на бъдещите игрални компютри или аксесоари, които почти никога не се превръщат в реални продукти.


Какъвто е в случая с повечето концепции за CES на Razer, страхотно е да се види, че компанията е готова да изследва фантастични идеи като футуристичното бюро Project Sophia. Дори във вероятния случай, че концепцията за компютърно бюро никога няма да види бял свят , то показва, че Razer все още са готови да мислят извън кутията, когато става въпрос за нови дизайни и идеи.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


38 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page