top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Съобщава се, че Apple отменя разработката на iPhone SE от четвърто поколение

Съобщава се, че Apple е отменила разработката на нов iPhone SE.

 
iPhone SE
 

Според анализатора Ming-Chi Kuo, компанията наскоро споделила на доставчиците, че няма да пусне четвърто поколение SE модел. В публикация на Medium, забелязана от MacRumors, Куо каза, че устройството е щяло да бъде дебютът на първото вътрешно устройство с модем Apple 5G, добавяйки, че компанията е планирала да тества и фино настрои чипа на SE, преди да го пусне в iPhone 16 и извън него. Вместо това Куо предполага, че сега е по-вероятно Apple да продължи да използва модеми на Qualcomm до 2024 г.


Куо не казва защо Apple отложи четвъртото поколение iPhone SE или дали производителността на собствения му 5G чип има нещо общо с решението. През по-голямата част от десетилетието Apple се опитваше да намали зависимостта си от Qualcomm. През 2019 г. двете компании прекратиха горчивата си патентна вражда и подписаха „многогодишна“ сделка за доставка на безжични чипове. Месеци по-късно обаче Apple купи по-голямата част от бизнеса с мобилни модеми на Intel. След това, в края на 2020 г., компанията разкри, че работи върху собствен клетъчен чипсет. Оттогава има много малко новини за проекта.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

16 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

1 Comment


StanTheMan
StanTheMan
Jan 13, 2023

Пазарът на Андроид смартфони е огромен в ценови диапазон на SE модела с една «глава» отгоре технологии. Тази ниша е плътно заета от корейци/китайци. 🤖

Like
bottom of page