top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Resident Evil Re:Verse - първи впечатления

Края на миналия месец, Capcom обяви кога официално ще излезе дългоочакваната Resident Evil Village. Ако не сте разбрали, новата част от популярната хорър поредица ще излезе на 7 май 2021г. и ще е за PC, както и за сегашното и предишното поколение конзоли.


За изненада за много от нас, Capcom обяви и мултиплеър компонент към Resident Evil Village. Той се казва Resident Evil Re:Verse и е поредния опит на компанията за мултиплеър игра. Resident Evil Re:Verse ще идва като мод към Village и през уикенда имахме възможността да тестваме този нов мултиплеър.


Никой не купува Resident Evil заради мултиплеъра. ФАКТ! Но може и да е като забавно допълнение към главната игра. За съжаление Resident Evil Re:Verse не изглежда да е такова. Накратко в мода играете с различни герои и злодеи от поредицата и се състезавате кой повече убийства и точки ще направи. Стандартно за мултиплеър. Обаче Resident Evil Re:Verse има едно специфично нещо. След като те убият, не умираш веднага, ами вместо това имаш бонус живот, но този път не играеш като човек, а като чудовище, макар и за определено време. След като изтече времето, в което си като мутант, пак умираш и се прераждаш като човек.


Resident Evil Re:Verse имаше изненадващо голям ростер от персонажи за бета. Можеше да изберем между Leon, Claire и Chris Redfield, Jill Valentine, Ada Wong и Hunk. Очаквахме трима или четирима в най-добрия случай, така че това беше приятна изненада. Всеки от тези персонажи си има по две оръжия, като едното от тях е специално и само даден герой го има. За жалост имаше само едно ниво, макар и култово - RCPD. На различни места по картата се появяват патрони, базуки, но и контейнери с вирус и спрямо това колко имаш, в толкова мощно чудовище се превръщаш след като те убият. Можеш да носиш максимум два контейнера и като ги събереш, може да се превърнеш в Nemesis, Mr. X или Jack Baker. Изглежда, че на произволен принцип избира в кой от тях да се превърнеш, което е готино, а не да избереш най-силния и само с него да играеш. Не ни хареса, обаче, че след като те убиеш дадеш играч, то той се превръща в чудовище веднага и то на същото място, на което е умрял. Така лесно може да те догони и да си отмъсти. Щеше да е по-хубаво да се прероди на друго място на картата. Всеки герой/злодей и всяко чудовище има и по две специални умения, които са доста яки и винаги ни доставяха голяма наслада да убием противниците си с тях.


Най-големия минус на Resident Evil Re:Verse е самия геймплей, който е доста дървен за мултиплеър шутър. Надявахме се да има поне бутон за спринт. Стрелбата също е отвратителна и се надявам да я оправят при излизането на цялата игра. Най-голям кеф беше като играеш с чудовище, така че не всичко в Resident Evil Re:Verse е зле.


Има си своите забавни моменти, но след 7-8 мача някъде, вече ни беше скучно и не искахме да играем още и още. Има потенциал Resident Evil Re:Verse, но има доста работа този мод. Вярно, че беше бета, но можеха да вкарат още поне 1-2 видове мачове, не само Deathmatch. Можеха да добавят и поне още 1-2 карти. Като герои най-вероятно ще видим Albert Wesker, Shiva, Jake Muller... или поне тях бих се радвал да видя най-много.


Както казахме, Resident Evil Re:Verse не е нещо, което да ти задържи вниманието за повече от няколко часа. Поне с такова впечатление останахме след затворената бета. Има шанс да стане качествен мултиплеър или поне да се задържи повече от предишния опит на Capcom, Resident Evil Resistance.
101 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page