top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Riot се извиниха, че са свалили произведение на артист, защото съдържало думата "arcane"

Riot Games се извиниха за погрешне иск за авторско право, претендиращо към оригинално произведение на украински артист, защото е използвала думата „arcane“.

 
Arcane
 

Kutty Sark беше засегната от известието за сваляне на 28 януари за нейн дизайн, който се продава в TeePublic. Той включва герой от нейна оригинална комична поредица Arcane Flames, която я има от 2019 г., като дизайнът датира от предизвикателството Inktober от 2018 г. Предполага се, че думата „arcane“ е това, което привлекло вниманието на Riot. Благодарение на скорошното хитово шоу Arcane м– с което работата на Sark няма абсолютно нулева връзка.В имейла, получен от Sark, се казва, че тя е използвала интелектуалната собственост на Riot. Първоначалните опити за подаване на насрещен иск бяха отхвърлени, като TeePublic казаха, че „не можем да възстановим този дизайн, защото това е DMCA иск от Riot Games“.


По-късно Riot публикуваха изявление, в което се казва, че свалянето е „извършено по погрешка“ и се извиняват за злощастните събития. „Както много големи компании, имаме редица екипи и агенции от трети страни, които работят за защита на нашите заглавия. Докато все още разследваме случилото се тук, е ясно, че заявката за сваляне е направена по погрешка. Извиняваме се за това преживяване и искахме да ви уверим, че сме започнали разследване.

tweet-наха от компанията.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download
111 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page