top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Riot се опитва да се измъкнe от ужасна сделка за спонсорство с FTX

Още през август 2021 г. Riot Games подписаха договор за спонсорство на стойност десетки милиони долари с борсата за криптовалута FTX. Нейният основател е арестуван и е изправен пред сериозни обвинения в измама и пране на пари.

 
Riot Games FTX
 

Както съобщава Molly White от Web3 Is Going Just Great, сделката трябваше да продължи седем години и да включва извършване на „значителни плащания“ към Riot, като се започне с $12,5 милиона за календарната 2022 година. Досега са платени само $6,25 милиона от тази сума за 2022 г. и има почти нулев шанс Riot някога да види още един цент, така че компанията е завела дело в съда по несъстоятелност в Delaware, като иска да анулира останалата част от спонсорската сделка.


В чисто бизнес термини това е напълно разбираемо. Както Riot посочва в своята документация, FTX са обявили фалит, което би трябвало да изпрати цялата сделка направо в кошчето. Само в случай, че някой задава въпроси обаче, Riot добавиха: „Просто няма начин FTX да премахне репутационните щети, които вече са нанесени на Riot в резултат на силно обществената лоша репутация, предизвикана от провала, предшестващ обявяването на фалит на FTX. FTX не може да върне часовника назад и да отмени щетите, нанесени на Riot след колапса им.“


По принцип Riot твърди, че репутацията на FTX е била толкова старателно обезпокоена през последните няколко седмици, че дори далечното свързване с неуспешния обмен причинява вреда на Riot. Riot след това хвърля факта, че опозореният бивш шеф на FTX Sam Bankman-Fried стана известен с това, че играе на League of Legends по време на бизнес срещи:


Преди и по време на тази медийна буря имиджът и репутацията на Riot сред клиентската база остават неразривно свързани с FTX чрез нейния бивш главен изпълнителен директор г-н Банкман-Фрид. Медии и коментатори в Twitter разпръснаха изображения на г-н Bankman-Fried, играещ на League of Legends по същото време, когато FTX се срива. Г-н Bankman- Fried е известен с афинитета си към играта. Той е добре известен сред инвеститорите, че играе League of Legends по време на срещи. Той призна в Twitter, че е играл „много повече League of Legends, отколкото бихте очаквали от някой, който рутинно разменя съня и работата.“

Дори когато тази сделка беше подписана за първи път, през август 2021 г., беше агонизиращо ясно какъв ще бъде финалът на цялата тази измама, независимо дали става дума за разработчици на видеоигри или отбори от НБА, или прекалено нетърпеливи знаменитости.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

15 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page