top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Roblox съди ютубър заради терористически заплахи

Никога не бихме очаквали, че на пръв поглед невинна игра ще има толкова токсични геймъри, но Roblox ще съди създател на съдържание, заради терористически заплахи.Собствениците на играта подадоха съдебен иск срещу Бенджамин Робърт Саймън или по-познат като Ruben Sim за тормоз спрямо други Roblox играчи и създатели. Компанията очаква да спечели 1.6 милиона долара, като Бенджамин е нарушил договор, извършил измама и по четири други обвинения. Според иска, който са подали на 23-ти ноември, Ruben Sim е окуражавал "незаконни действия, предназначени да наранят Roblox и неговите потребители."


Саймън наскоро публикува терористични заплахи, които затвориха конференцията на разработчиците на Roblox в Сан Франциско миналия октомври. Той беше събрал нещо като „кибер тълпа“ и направи коментари за стрелбата в централата на YouTube през април 2018 г., убеждавайки, че нещо подобно ще се случи с Roblox и неговите създатели. По същия начин Саймън отправи и други подвеждащи заплахи като тази към RDC 2021, където предупреди служителите да не идват на работа на следващия ден, предполагайки, че полицейското управление на Сан Франциско издирва неназован ислямски екстремист. Това принуди RDC 2021 във временно блокиране, докато полицията използва ресурси, за да обиколи съоръжението в търсене на опасноста. Roblox Company твърди, че е струвало 50 000 долара за разследване на подвеждащата информация.


Това е само част от случилото се покрай Бенджамин. Roblox Company е сред най-големите гейминг компании в момента (повече от Ubisoft и Take-Two взети заедно) и поради тази причина и сред любимите мишени на такъв тип индивиди като Ruben Sim.
40 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

1 comentario


Заслужава си го

Me gusta
bottom of page