top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

През Септември, Roblox е печелила по 7 милиона долара на ден!

Актуализирано: 26.10.2022 г.

oblox публикува ключовите си показатели за септември, разкривайки, че платформата е правила средно $7 милиона на ден през семптември. Roblox стана публична в началото на миналата година и пусна септемврийските показатели като част от редовното си отчитане към акционерите.

 
Roblox
 

Компанията отчете между 212 милиона и 219 милиона долара резервации за септември – средно над 7 милиона долара на ден и подобрение спрямо миналогодишните цифри с 11% до 15%. Играта също така продължава да има рекорден брой потребители на ден, като статистиката за септември отчита 57,8 милиона активни потребители на ден, което е увеличение от 23% на годишна база, заедно с 16% увеличение на ангажираността.

Roblox посочи колебанията си в международните валути, за да обясни по-ниския от очаквания ръст на резервациите за този период, включително спад от 7-10% на годишна база за средните резервации на потребител. „Укрепването на щатския долар спрямо еврото, британския паунд и други чуждестранни валути през 2022 г. оказа неблагоприятно въздействие върху резервациите“, обясни компанията.


Пазарният интерес към Roblox малко спадна, откакто миналата година стана най-ценната компания за игри на американския фондов пазар. Компанията все още не е реализирала печалба въпреки впечатляващите данни за приходите, но Roblox изглежда уверена в цялостната си стратегия, която включва подкрепа на разработчици от трети страни на нейната платформа, както и за създателите на съдържание в Roblox, които стриймват или правят видеоклипове за социални медии.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Gameclub

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page