top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

RPCS3 емулатора за PS3, вече подкарва всяка една игра от генерацията

Има 2281 официални игри за конзолата Sony PlayStation 3 и най-новата версия на емулатора RPCS3 вече може да стартира всяка една от тях.

 
PlayStation 3 Console
 

RPCS3 беше пуснат през май 2011 г. и постепенно подобрява съвместимостта си през последното десетилетие. Всяка игра е в списък за съвместимост като Nothing, Loadable, Intro, Ingame и Playable. Емулаторът вече е достигнал етап, в който никоя известна игра вече не се класифицира като „ Nothing “, така че всяко заглавие е поне зареждащо се, което означава, че поне има черен екран.

RPCS3 Tweet

Не изглежда така, сякаш ще трябва да чакаме твърде дълго, докато класификацията Loadable също бъде празна, тъй като само 0,19% от заглавията на PS3 са в това състояние на съвместимост. От останалите 5,75% попадат в менютата (Intro), 30,53% могат да се играят, но не могат да бъдат завършени/имат сериозни проблеми или проблеми с производителността (Ingame), а 63,53% могат да бъдат завършени без проблеми, нарушаващи игровия процес или големи проблеми с възпроизвеждането.


Емулаторът работи под Windows, Linux и FreeBSD и изисква поне 4GB RAM (8GB препоръчително), процесор x86-64 и графична карта с поддръжка за OpenGL 4.3 или Vulkan. Ако притежавате PS3 заглавие и искате да го играете с помощта на емулатора, първо можете да проверите колко добре може да се играе, като го намерите в списъка за съвместимост с RPCS3. Листа може да бъде намерен ТУК.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
130 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page