top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Съобщава се, че RTX 3090 Ti на Nvidia ще стартира на 29 Mарт

По-рано обявената, но неиздадена GeForce RTX 3090 Ti най-накрая има дата на стартиране според информацията, получена от Videocardz. Най-добрата и може би последната карта от поколението на Ampere ще бъде пусната на пазара на 29 март.

 
RTX 3090 TI
 

Nvidia обяви RTX 3090 Ti на CES още в началото на януари. Въпреки твърденията, че ще стартира в края на месеца, датата дойде и си отиде без следа от картата. Но сега, когато имаме предполагаема дата, най-накрая ще имате шанс да вземете такава. Вероятно ще трябва да сте бързи и е сигурно, че ще имате нужда от много дълбоки джобове, ако искате да се сдобиете с най-бързата графична карта на Nvidia досега.


Nvidia никога не посочи причина за забавянето. Спекулациите включват липса на пълноценни графични процесори GA102 до проблеми с тактови честоти, температури на GDDR6X и проблеми с консумацията на енергия. Истинските причини за забавянето е може би комбинация от всичко по-горе.


RTX 3090 Ti може да е последната карта от серия Ampere RTX 30, която стартира преди прехода към серията RTX 40 да започне по-късно през годината. Нейните спецификации включват 10752 CUDA ядра с 24GB 21Gbps GDDR6X памет, свързана към 384-битова шина на паметта. Това ще осигури до 1TB/s честотна лента.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page