top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Слух: Sony планира да внедри реклами в безплатните игри!

Microsoft може да не е единственият производител на конзоли, който се надява да постави повече реклами в игрите.

 
Playstation 5
 

Вътрешни източници казват, че Sony тества инициатива, която ще продава и поставя реклами в безплатни игри за PlayStation чрез частен пазар. Това ще включва билбордове и други реклами, но също и скинове на герои и подобни колекционерски артикули.


Съобщава се, че някои подробности се променят. Sony не е сигурна дали ще вземе част от приходите от реклами, твърдят съветниците, и вместо това може да поиска от студиата да плащат за данни. Създателят на PS5 обаче очевидно е "стриктен" по отношение на скрининга на компаниите за рекламни технологии, с които работи, и няма да позволи събирането на лична информация като имейл адреси.

Ако е точно, излязлата информация кара Sony да стартира рекламната програма за PlayStation до края на 2022 г.


Слухът идва само седмица след като излезе, че Microsoft планира подобна стратегия. Целта би била проста: колкото по-лесно е за разработчиците да поставят реклами в играта, толкова по-вероятно е да пуснат безплатни игри. Макар че това може да раздразни геймърите, които предпочитат да не виждат очевидни продуктови реклами, това също може да помогне на компаниите да пуснат повече безплатни игри, които не разчитат толкова много на платени скинове, Season Pass-ове и друго платено съдържание.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download72 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page