top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Русия обмисля създаването на свой собствен държавен engine за игри

Нов доклад гласи, че Русия обмисля създаването на собствен engine за игри. Това идва, след като подкрепата от други компании беше оттеглена след варварската инвазия на Путин в Украйна.

 
pc building
 

Докладът на Комерсант гласи, че „редица големи играчи на руския ИТ пазар, включително VK“ (собствената алтернатива на Русия за Facebook) в момента преговарят с Министерството на цифровото развитие за създаване на „домашен engine за игри и възможността за отпускане на държавно финансиране за това."


Разговорите относно този нов engine започнаха през май, когато руските разработчици уж изразиха опасенията си, че скоро ще имат ограничен достъп до други engine-и като Unreal или Unity. По време на тези разговори инициативата беше описана като „важна и спешна“ за руските разработчици на видеоигри.


Внедряването на живот на този предложен нов engine обаче няма да бъде лесна задача поради редица причини.


Първо, руското правителство ще трябва да се съгласи да инвестира "милиарди рубли за години напред", за да превърне този нов engine в реалност. Един източник обясни на "Комерсант", че "е възможно да създадете свой собствен engine е сложно и скъпо".


Второ, Русия ще започне от нулата с този предложен проект. Страната ще бъде на заден ход, особено в сравнение с установени engine-и като тези, споменати по-горе.


Трето, и най-дълбоко, е по отношение на всяка външна поддръжка за този нов engine.


При политическата среда, каквато е в момента, мнозина са преустановили всички връзки с Русия. Въпреки това, за да работи нов engine, Русия ще се нуждае от производители на графични карти, които да се включат в плана. И в този момент би изглеждало оптимистично за руските разработчици да приемат, че ще имат подкрепата на компании като Nvidia или AMD, за да стартират всеки нов engine, който страната създаде.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page