top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Новите телевизори на Samsung ще имат Nvidia GeForce Now и Google Stadia

Samsung разкри нова гама от смарт телевизори на CES 2022. Te ще имат функции, толкова екзотични, като дистанционни управление захранвано от радиовълни и поддръжка за NFT – и те също така са първите комплекти на Samsung от известно време, които ви позволяват да играете Triple-A видеоигри от облак, вместо само от вашия Xbox, PlayStation, или компютър. След неясна закачка през октомври, Samsung вече потвърдиха, че „избрани“ модели от 2022 г. ще предлагат достъп до GeForce Now на Nvidia, Google Stadia, и услугата за облачни игри Utomik, като част от нов „Samsung Gaming Hub“. Той е потребителски интерфейс, който Samsung възнамерява да разшири с допълнителни услуги.

 
Samsung Gaming Hub
 

Samsung Gaming Hub няма да е само за облачни игри. Компанията казва, че вашите конзоли за видеоигри, свързани с HDMI, също ще бъдат част от него - в комплект с входове за контролер. Това означава, че има шанс да можете да играете облачни и конзолни игри с един и същ контролер, вместо да се налага да имате отделни контролери или да сдвоявате напред и назад, като контролерите на PlayStation и Xbox ще се поддържат от самото начало на услугата. Ще имат също и обещаващата „технология за игри с изкуствен интелект“, която ще създаде подбрани препоръки за игри на началният екран на вашия телевизор.

Samsung Neo QLED 8K

Интересно е да се види как производителите на телевизори отново прегръщат идеята за облачните игри. Докато LG и Samsung се състезаваха за правата за streaming на игри от Gaikai и OnLive през 2012 г., а някои телевизори на Samsung предлагаха PlayStation Now между 2015 и 2017 г.

Първоначално не беше ясно дали телевизорите на Samsung ще предлагат най-доброто качество на картината и звука за облачните игри, тъй като компанията не можа да каже дали GeForce Now или Google Stadia ще предлагат 4K стрийминг, но Google потвърди, че Stadia ще предложи своето 4K ниво за абонати на Stadia Pro, чрез Samsung Gaming Hub. Що се отнася до Nvidia, „работим с партньори, за да донесем най-добрите ни нива на обслужване в нашата платформа. Ще обявим подробности, когато се приближим до стартирането.“

гласи част от изявление на продуктовия директор на Samsung за видеоигри Mike Lucero .


Ако имате по-ранна версия на Samsung Smart TV, не може да се каже дали ще получите достъп до някоя от тези функции. „Започваме с нашите модели от 2022 г. и ще работим, за да направим Gaming Hub достъпен за още повече клиенти на Samsung“, пише Lucero.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
105 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page