top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Samsung ще произвежда чипове за Nvidia, Baidu, Qualcomm и IBM

Samsung е избрана за производствен партньор от четири от най-големите технологични корпорации в света, според неназовани източници от индустрията. Nvidia, Qualcomm, IBM и Baidu ще използват най-новия производствен процес на южнокорейската компания, за да пуснат своите бъдещи продукти на пазара, докато Samsung се надява да спечели позиции на TSMC в надпреварата за чипове.

 
Samsung Exynos
 

Samsung ще използва наскоро представения 3-нанометров възел, за да осигури доставки на чипове на компаниите в големи количества още през 2024 г. Nvidia ще използва 3nm възел, за да изгради следващото си поколение графични процесори, IBM ще направи свои собствени процесори, Qualcomm се нуждае от Arm чипове за смартфони, а Baidu ще използва 3nm за своите облачни центрове за данни.


Samsung започна масово производство на 3nm чипове през юни. Компанията казва, че тяхната най-нова производствена технология носи значителни подобрения за енергийна ефективност (45%) и производителност на чипа (23%) в сравнение с предишното поколение 5nm възел.


Второ поколение 3nm процес вече е в процес на разработка, тъй като Samsung заявява, че все още има много място за по-нататъшни подобрения на ефективността и производителността.


Докато компанията прави крачки в надпреварата за 3nm, Samsung е втората по големина компания за чипове, зад TSMC, която приблизително утроява Samsung в пазарния дял. TSMC работи за разширяване на производствения си обхват извън Тайван, с нови заводи в САЩ като начало. Междувременно Samsung вече има международен бизнес подход, тъй като те притежават производствени заводи в Южна Корея, САЩ ) и Китай .


Samsung е добре известна с това, че води бизнеса с памети, но настоящата геополитическа ситуация може да им помогне да надделеят над TSMC, за да се превърнат в конкурентна производствена суперсила. Много "големи технологични" компании също търсят нови партньорства в опит да намалят зависимостта си от базираните в Китай производители на фона на нарастващия дипломатически и икономически конфликт между Вашингтон и Пекин.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page