top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Scrump се оттегля от електронните спортове!

„Един последен танц, дами и господа. Това ще бъде последната ми година в състезанието като професионален играч на Call of Duty.“ Това беше кратко изявление, публикувано в нищо неподозиращ, но донякъде очакващ Twitter. С тези думи Seth 'Scump' Abner обяви, че след десетилетие на състезания, той ще се оттегли от електронните спортове през 2023 г.

 
Seth 'Scump' Abner
 

От години Scump е константа в света на Call of Duty състезателните. Той е световен шампион, златен медалист от Call of Duty и е спечелил повече от един милион долара. Това е франчайз, който резонира с всичко, което Scump прави, от популярното съдържание, което създава, до играчите, които вдъхновява. Този последен сезон за Scump бележи тринадесетата поредна титла в Call of Duty, за която се е състезавал. Но всичко свършва тук.


С 2,64 милиона абонати в YouTube, 1,3 милиона последователи в Twitch и аудитория от 2,2 милиона потребители в Twitter, Scump без никакво съмнение е един от най-популярните състезатели в електронните спортове. Той е легенда на играта с престижна и плодотворна кариера, по-голямата част от която е прекарана в развяването на банера на OpTic Gaming. Едно време Scump беше ключова част от може би най-въздействащата династия на Call of Duty, съществувала някога.

Ако това не е достатъчно, Scump доказа през 2021 г., че е мултиплатформен състезател, спечелвайки встъпителната част „SOLO YOLO“ на World Series of Warzone. За това постижение Scump получи награда от 100 хиляди долара, което допълнително увеличи вече впечатляващите му финансови печалби.


В изявление, публикувано в Twitter, Scump обясни защо се отказва:

Просто мисля, че…моето време, моите усилия и моята енергия са към края си. Един последен сезон е почти всичко, което ми е останало в резервоара. Мисля, че имам да дам още една добра година, не само на себе си, но и на моите съотборници и преди всичко на моя треньорски екип, моите невероятни партньори, хората, с които работя в OpTic, и на вас момчета.

Наскоро Scump разкри годежа си с дългогодишната си партньорка Изабел. В съобщението си той подчерта, че електронните спортове са толкова конкурентни, че има много малко време за други неща. Така че не е изненада, че той се оттегля, за да се съсредоточи повече върху личния си живот. Но тъй като има още един сезон в резервоара, има всички възможности за Scump да даде на Call of Duty League една последна легендарна битка.


Благодарим ти, Scump!


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Game Club

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page