top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Sega купува разработчиците на Angry Birds за 776 милиона долара

Sega официално потвърди, че планира да придобие Rovio Entertainment - сделка, при която компанията за видеоигри ще плати 776 млн. долара за разработчика на Angry Birds.

 
Sega Rovio
 

В официално изявление за пресата, компанията майка на Sega - Sega Sammy Holdings, обясни, че ще отправи търгово предложение за закупуване на "всички акции на Rovio в обращение" и че очаква сделката да бъде завършена до второто тримесечие на финансовата 2024 г.


Това ще стане около септември, а сделката се описва като "приятелско поглъщане", което има пълната подкрепа на борда на директорите на Rovio. Sega твърди, че придобиването на Rovio ще ѝ позволи да укрепи собственото си портфолио от мобилни игри и в същото време ще може да използва опита си в областта на конзолите, за да помогне на Rovio да разшири дейността си извън мобилните устройства.


Rovio ще стане част от Sega Europe - базираното във Великобритания подразделение на компанията, което включва студия като Creative Assembly, Relic Entertainment и Two Point Studios - след приключване на придобиването.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК


14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page