top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Спират сървърите на Apex Legends Mobile

Разработчикът на игри Respawn Entertainment и издателят Electronic Arts обявиха планове за спиране на Apex Legends Mobile.

 
Apex Legends Mobile
 

Двете страни заявиха, че въпреки силния старт съдържанието за мобилната игра „започна да не достига нужното качество и количество“.


На 31 януари Respawn Entertainment деактивира всички покупки с реални пари в приложението в допълнение към обявяването, че 1 май ще бъде денят, в който играта вече няма да може да се играе. Що се отнася до амбициите на Apex Legends Mobile esports, многобройни организатори на турнири вече няма да организират състезания, използващи заглавието. Вместо това подобни на Esports Gaming League ще продължат да хостват турнири на Apex Legends за компютър и конзоли.


Въпреки залеза на Apex Legends Mobile, основният вариант на играта изглежда продължава да се развива, особено от гледна точка на електронните спортове. Apex Legends Global Series продължава да работи като водеща състезателна поредица на Battle Royale. От 2-ри до 5-ти февруари 40 отбора ще се състезават в плейофите Split 1 в лондонската Copper Box Arena за шанс да спечелят дял от 1 милион долара награден фонд.


Първоначално пусната през май 2022 г., Apex Legends Mobile не успя да издържи 12 месеца, преди да реши да спре сървърите. Respawn Entertainment твърди, че екипът на Apex Legends „остава развълнуван от мобилните устройства като платформа“, предполагайки, че още мобилни проекти може да се появят в бъдеще.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

13 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page