top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Sony придоби студиото Housemarque, създателите на Returnal

Housemarque, финландският разработчик зад PlayStation 5 заглавието „Returnal“, е придобит от PlayStation. В публикация в блога на PlayStation Херман Хълст, ръководител на Worldwide Studios за Sony Interactive Entertainment, потвърди придобиването.


Sony Buys Housemarque

"Неотдавнашното пускане на Returnal от Housemarque доказва, че студиото е с невероятна визия и е способно да създава запомнящи се нови игри, които резонират с нашата общност," каза той. „Това допълнение засилва творческата сила на PlayStation Studios и нямам търпение да видя какво бъдеще има за Housemarque.“

Housemarque си сътрудничи с PlayStation по редица заглавия, включително Super Stardust HD, Dead Nation и Resogun. Разбира се, последната им колаборация, Returnal, даде на собствениците на PlayStation 5 космическо заглавие, на което да се насладят. Играта беше донякъде бягане от традициите на студиото за разработване на аркадни стилове, които според тях вече не се продават добре. Връщането без съмнение показа на Sony, че студиото е в състояние да използва силните си страни по нови начини.


„Днес е голям ден за Housemarque, плод на над 26 годишен труд“, каза Илари Куитинен, съосновател и управляващ директор на Housemarque. "Нашето силно партньорство със Sony Interactive Entertainment започна със Super Stardust HD на PS3 и оттогава насам създавахме аркадни игри за всички платформи на PlayStation. С Returnal за PS5, най-новото ни издание, най-смелото ни нагазване в игрите в трето лице затвърдиха гласа и марката ни в индустрията като гаранция за уникално и качествено изживяване на играчите.

"Това дава на нашето студио ясно бъдеще и стабилна възможност да продължи да реализира подходи, ориентирани към геймплея, като същевременно експериментира с нови методи за разказ и разширява границите на тази модерна форма на изкуство. На местно ниво тук, в Хелзинки, това също означава, че ние ще разширим официално семейството на PlayStation като развиващ се център на индустрията и ще осигурим наследството на най-старото игрално студио във Финландия. "


По-рано през годината Хълст заяви, че PlayStation Studios има над 25 игри, които в момента се разработват, като половината от тях са напълно нови IP-та. Дали е възможно някое от тези заглавия да е нов проект на Housemarque? Всичко е възможно.


34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page