top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Sony са продали 9 милиона PS5-ци за рекордно време!

Добри продажби за Sony! Компанията е успяла да продаде 9 милиона броя PS5 в периода от пускането им в края на 2020-та година до сега. Това става ясно благодарение на нов доклад.


PS5 9 Million Units

Това е доста впечатляваща бройка. За сравнение, продадените PS5-ици за 8 месеца се доближавт до доживотните продажби на Sega Dreamcast и Sega Saturn. Бройката на продадени Dreamcast конзоли е 9,13 милиона, a Sega Saturn - 9,26 милиона единици.

Следващата цел на PS5 е да задмине конзолата Wii U, от която има продадени 13,56 милиона бройки и след това предстои оригиналния Xbox, от който са продадени приличните 24 милиона бройки и това се случва в периода от 2001-ва до 2009-та. Трябва да се отбележи, че горепосочените конзоли от миналото не са имали проблем с липса на полупроводници и точно този недостиг на хардуер може би повлиява на цялостното представяне на PS5.


Според някой анализатор гейминг индустрията е ударена от същите проблеми, които са нанесли щети в ред други сфери като автомобилостроенето и производството на уреди за домашна употреба. Сайтът VGChartz твърди, че между 30-ти май и 5-ти юни са продадени 200 000 PS5-ици в целия свят.


Още един фактор в цялата история е нарастващата библиотека на Sony, която им помага срещу конкуренцията. Заглавия като Ratchet and Clank: Rift Apart и Returnal печелят точки на PS5 в състезанието между конзолите от новото поколение.

171 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

댓글


bottom of page