top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Sony ще продължи да продава PSP игри, но през магазините на PS3 и Vita

PlayStation актуализира съобщенията на своята страница за поддръжка на „прекратени приложения, функции и услуги“, за да отрази промяната на фона на спирането на PSP магазина.


PSP Games On PS3 Vita

„Все още ще можете да купувате и ползвате PSP съдържание, което се предлага в магазините на PS3 и PS Vita“, се казва в сайта. „Въпреки това, вече няма да можете да правите покупки през PSP-то.“


В новоизлязлото известие на сайта също става ясно, че потребителите все още ще могат да изтеглят PSP съдържание, което са закупили, въпреки че от 6 юли потребителите вече няма да могат да извършват търсения или да правят покупки. Sony първоначално обяви през март, че ще спре PlayStation Store за PlayStation 3 и PSP на 2 юли 2021 г. и за Vita на 27 август 2021 г. Компанията съобщи затварянето на магазина в имейл, изпратен до клиенти, потвърждавайки, че все пак ще могат да изтеглят отново и да играят закупени преди това заглавия.


Новините бяха посрещнати с ужас от защитниците на запазването на видеоигри, след като знаеха, че много наследени игри от ерата на PS1 и PSP вече няма да бъдат достъпни след определена дата. Общественият протест изглежда подтикна Sony да отмени това решение, тъй като през април Sony публикува ново изявление, за да разкрие, че магазините за PS3 и PS Vita ще продължат да са онлайн.


Докато Sony поддържаше PlayStation Store работещ за PS3 и PS Vita, така и не стана напълно ясно дали PSP съдържанието ще бъде достъпно за продажба на тези платформи. Яснотата, получена от последната актуализация, ще бъде чудесна новина за тези, които все още използват тези системи и за запазването на историята на видеоигрите като цяло.
22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commentaires


bottom of page