top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Sony патентова технология, която сканира истински предмети и ги пренася във виртуалният свят

Sony проявява силен интерес към виртуалната реалност, тъй като разработва нови технологии и предлага концепции, които може да имат приложения извън PlayStation и видео игрите.

 
PSVR
 

Японският технологичен и развлекателен гигант наскоро представи следващото поколение на своя VR, PSVR2, заедно с предстояща игра за системата - Horizon Call of the Mountain на Guerrilla и Firesprite Games.


Sony разработва технология с, която може да се види, че нейните VR системи се използват за още по-амбициозни приложения, като например генериране на метавселена, където потребителите ще могат да взаимодействат с обекти от реалния свят, но във виртуална реалност.


Sony VR New Patent

Според нов патент, който е преработен и актуализиран от Sony и в момента е в процес на одобрение, има проекти, които да направят това възможно. Технологията ще позволи на потребителите да сканират предмети от реалния живот във VR пространството, което позволява на играчите да взаимодействат с обекта.


Единственото ограничение би било, че потребителите ще трябва да имат 360-градусов изглед на обекта, за да го сканират и да го внесат във виртуална реалност. С нарастването на интереса към метавселената (концепция, при която хората ще взаимодействат един с други, както и с обекти в споделено виртуално пространство) този патент може да се използва за пресъздаване на пространства от реалния живот във VR. Sony не говори публично за концепцията по начина, по който Meta го направи, но тази технология може да бъде използвана самостоятелно или дори лицензирана на други технологични компании, за да приближи техните визии до реалността.


Патентът беше подаден миналото лято, но Sony бяха принудени да го преразгледат и да представят допълнителни подробности, тъй като патентното ведомство повдигна въпроси, свързани с претенциите, направени в подаването.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


77 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page