top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Патент на Sony може да разреши "God Ray" проблема в PSVR 2

Ако сте прекарали значително време във виртуалната реалност, вероятно сте се сблъсквали с проблема „god ray“, специфичен тип отблясък на лещите, който прилича малко на слънчев лъч, светещ през облаците и точно върху окото ви. Наскоро открит патент от Sony предполага, че производителят на PlayStation VR може да е разрешил този проблем за предстоящият PlayStation VR2.

 
playstation VR
 

Наличието на god ray във виртуалната реалност се получава от използването на лещите на Френел в повечето сетове. За разлика от традиционната куполообразна леща, лещата на Френел използва точно наклонени концентрични канали върху повърхността на прозрачен плосък панел, за да фокусира светлината върху конкретна точка. Това позволява им позволява да работят с много по-малко фокус разстояние и с по-тънък и по-лек профил от традиционния обектив, което ги прави идеални за сетове за виртуална реалност.


Поправката


Това съобщение придава нова значимост на патента на Sony за "леща на Френел и производствен метод за леща на Френел". Патентът е подаден за първи път през 2017 г. и издаден от USPTO през май 2020 г. Според документацията, патентованият метод на Sony за производство на леща на Френел „може да потисне отблясъка, който се генерира в изображение, визуално разпознато през лещата на Френел, така че да се простира към центъра на обектива“. Това привидно ще реши проблема с лъчите завинаги.

Sony God Ray fix patent

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

コメント


bottom of page