top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Sony спомена кога се очаква да излезе Playstation 6

В един от последните си отговори на планираното придобиване на Activision Blizzard от Microsoft, Sony споменава следващото си поколение конзоли PlayStation и как евентуалната загуба на достъп до франчайза на Call of Duty би имала сериозни последици върху печалбите.

 
Playstation
 

Въпреки че краткият ред от текст не споменава точна дата поради редакция в него, той потвърждава, че Sony има нов PlayStation, планиран за 2027 г. или малко по-късно.


Microsoft предложи да продължи да предлага игрите на Activision на PlayStation само до 2027 г. По същия начин, в публични коментари само на 26 октомври, Microsoft сподели, че планира да предлага Call of Duty на PlayStation само докато има смисъл. Период до 2027 г. – или някакъв друг период, който Microsoft едностранно определя, По времето, когато SIE пусне следващото поколение на своята PlayStation конзола, тя ще е загубила достъп до Call of Duty и други заглавия на Activision, което я прави изключително уязвима за потребителите и последва влошаване на конкурентоспособността.

, гласят коментарите на Sony.


Конзолите PlayStation обикновено имат живот между 6-7 години, а настоящият модел, PlayStation 5, отпразнува своя втори рожден ден. Не е необичайно, че Sony се фокусира върху PS6 на този етап от жизнения цикъл на PS5, тъй като постоянното изследване и развитие на конзолата е нещо, което се практикува както от Xbox, така и от Nintendo.

Sony беше един от най-шумните гласове, които се противопоставиха на придобиването на Microsoft, което определя като "променящо играта, което представлява заплаха за индустрия, на която се радват стотици милиони потребители". Sony се фокусира върху евентуална загуба на достъп до доходоносната поредица Call of Duty, докато изпълнителният директор на Microsoft Gaming Фил Спендър редовно омаловажава тези страхове, като повтаря, че Microsoft се интересува повече от каталога на мобилните игри на Activision.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page